Oncologie ergotherapie

Herstelzorg Covid19

Oncologie ergotherapie

Bij de diagnose en behandeling van kanker worden patiënten geconfronteerd met fysieke, cognitieve en emotionele uitdagingen die hun levenskwaliteit aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Ergotherapie biedt een meerwaarde in het helpen van oncologiepatiënten om hun dagelijks leven te verbeteren en hun zelfstandigheid daar waar kan te behouden.

Oncologiepatiënten kunnen te maken krijgen met symptomen zoals pijn, vermoeidheid, cognitieve klachten (zoals het chemobrein) en verminderde mobiliteit als gevolg van de ziekte of de behandeling. Ergotherapie kan helpen bij het beheersen van deze symptomen en het verbeteren van de algehele gezondheid. 

Het dagelijkse leven kan verstoord worden door de impact van kanker en de behandeling ervan. Ergotherapie helpt u om uw dagelijkse activiteiten weer opnieuw op te pakken en uw onafhankelijkheid te behouden. Of het nu gaat om koken, persoonlijke verzorging, of huishoudelijke taken, we helpen u om deze activiteiten aan te passen aan uw huidige mogelijkheden.

Er zijn oncologiepatiënten die weer aan het werk willen en deelnemen aan sociale activiteiten na hun behandeling. Ergotherapie biedt begeleiding en training om u te helpen bij uw terugkeer naar de werkplek en bij het opnieuw oppakken van uw sociale leven. We begrijpen de uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen en zijn hier om u te ondersteunen bij elke stap.

Omdat een multidisciplinaire behandeling een grote meerwaarde is, werken wij regelmatig samen met Oncologie Oedeem Fysiotherapie Almelo

Maak Een Afspraak

Heeft u nog vragen of wil u een afspraak maken? Neemt dan contact op via onderstaand formulier: