Vergoeding

Vergoeding

De behandelingen bij uw ergotherapeut worden vergoedt vanuit de basisverzekering. In het basispakket zijn 10 uren ergotherapie beschikbaar. In uw aanvullende pakket kunnen nog extra uren ergotherapie vergoedt worden, kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden of neemt contact op met uw verzekeraar.

Mocht u zelf de behandeling financieren dan bedragen de kosten €20,00 per 15 minuten behandeltijd. Voor een huisbezoek wordt €30,- toeslag berekend per afspraak aan huis.

Voor het opvragen van (medische) informatie door derden ( zoals letselschade, bedrijfsarts, UWV) plannen wij uitvoerig de tijd, wij rekenen een vast tarief van €125,- per verslag. 

Tarieven per 1 januari 2024:
€22,50 per 15 minuten behandeltijd
€35,00 toeslag per afspraak aan huis

Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE)

U kunt zonder verwijzing van een arts bij de ergotherapie terecht (uitgezonderd herstelzorg COVID-19). U maakt dan gebruik van de directe toegankelijkheid ergotherapie (DTE). Als u gebruik maakt van DTE is de ergotherapeut verplicht een screening uit te voeren. Uw huisarts wordt geïnformeerd over het resultaat van deze screening. De screening duurt 15 minuten. Deze tijd wordt in mindering gebracht van de 10 behandeluren die u vanuit de basisverzekering vergoed krijgt.

Let op! Wij hebben in 2023 geen contract met de labels die onder Caresq/Eucare vallen. Dit gaat om: Aevitae en care4life. Wanneer u hier verzekerd bent, zult u de factuur zelf moeten betalen en indienen bij de zorgverzekeraar. U krijgt vaak een beperkt deel van de factuur vergoedt.

Maak Een Afspraak

Heeft u nog vragen of wil u een afspraak maken? Neemt dan contact op via onderstaand formulier of 0546-237222